Miss Green

Miss Green is opgericht in 2008 door Maaike Groen. Eerlijk en duurzaam ondernemen was voor haar vanzelfsprekend, maar in die tijd nog redelijk uniek. Inmiddels heeft ze Miss Green uit laten groeien tot een volwaardig modemerk met een uitgebreide eerlijke collectie. Bovendien is ze één van de Nederlandse koplopers als het gaat om eerlijk en duurzaam produceren.

Mooie en duurzame kleding maken die ook fashionable is. Het kan wel! We blijven dan ook hopen dat grote fast fashion labels dat ook nog eens gaan inzien. We hebben twee collecties per jaar en blijven zoeken naar nieuwe, duurzame mogelijkheden.

We maken kleding met liefde en respect voor de wereld en iedereen om ons heen. De mensen die onze kleding maken, verdienen een eerlijk salaris en werken onder goede arbeidsomstandigheden. We produceren alleen in Europese en Indiase ateliers met een GOTS-certificaat en een SA8000-standaard, wat betekent dat ze duurzaam produceren. Tijdens het productieproces worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt en zijn de stoffen zoveel mogelijk biologisch. Deze verwerken we op een verantwoorde manier, met zo min mogelijk water.

We gaan dan ook regelmatig op bezoek bij onze fabrieken en ateliers. Om stoffen te bekijken en te kiezen, maar bovenal om bij te praten met de mensen die Miss Green maken.

JAREN PLEZIER IS OOK DUURZAAM

Lang plezier hebben van een kledingstuk is ook duurzaam! Daarom maakt Miss Green tijdloze basics, aangevuld met fashionable items. Die ook nog eens lang meegaan. Ze hebben stuk voor stuk een goede pasvorm en zijn makkelijk wasbaar. Lycra doet in veel gevallen de rest; het zorgt dat de kleding mooi valt en lekker zit. Who needs more?

Love life. Love Miss Green.

Miss Green logo

Nederlandse modemerk Miss Green heeft het Global Organic Textile Standard-certificaat gekregen. Dit certificaat toont aan dat het gehele productieproces op maatschappelijk verantwoorde en milieuvriendelijk manier wordt geproduceerd.

Om een GOTS-certificaat te krijgen zijn verschillende stappen in het productieproces nodig. Allereerst kan alleen gebruik gemaakt worden van biologisch katoen, natuurlijke vezels en wol die zijn goedgekeurd door de International Federation of Organic Agriculture Movements. Daarna wordt gekeken naar het gebruik van chemicaliën, waterverbruik en -zuivering, arbeidsomstandigheden tijdens het gehele productieproces, de verpakking, handel en distributie van het eindproduct.

Miss Green werd in 2008 opgericht door Maaike Groen. Sinds de oprichting werkte Miss Green al met GOTS-gecertificeerde materialen en fabrieken waarna steeds meer onderdelen van het productieproces zijn gecertificeerd. De laatste stap voor de volledige certificering voor de hele keten. Niet alleen werkt Miss Green met GOTS-gecertificeerde fabrieken en naaiateliers maar ook de werkwijze van het bedrijf in Nederland is nu onafhankelijk geaudit door GOTS. “Het heeft lang geduurd, maar we zijn er nu. Dit is echt een mijlpaal. Duurzaamheid kun je niet vanaf dag één meteen 100 procent goed doen. Maar vanaf vandaag wel”, aldus Groen.

Groen hoopt vooral te laten zien dat je als merk je eigen verantwoordelijkheid moet nemen. “Als wij dat als klein merk kunnen, dan kunnen andere merken dat zeker ook.”

Bewaren

Bewaren