ARMEDANGELS

Het Duitse label Armedangels startte in 2007 met een kleine collectie T-shirts met edgy prints, gemaakt van biologisch katoen. Inmiddels is het merk uitgegroeid tot een merk met hippe duurzame items van natuurlijke materialen.

De volledige lijn is biologisch en fairtrade gecertificeerd met het GOTS-certificaat. Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationale standaard voor biologische kleding en textiel.

Door de hele keten – van het oogsten van de grondstoffen, via de maatschappelijk verantwoorde productie tot de etikettering, verpakking en distributie – moet worden voldaan aan de strenge standaard voor biologisch textiel. Deze wereldwijde standaard zorgt  bijvoorbeeld voor gebruik van milieuvriendelijke chemicaliën en waterzuivering bij de fabrieken.

De GOTS certificering vereist daarnaast de naleving van sociale criteria bij de katoenteelt en de verwerking tot stof. Het gaat hier dan om zaken als minimumloon, verbod op kinderarbeid en een veilige en hygiënische werkomgeving.

ARMEDANGELS roept ons als consument op zich bewust te worden van wat een realistische prijs is voor een kledingstuk. Fast fashion ketens bieden hun items op een moordend tempo aan voor bodemprijzen, waardoor arbeiders in ontwikkelingslanden genoodzaakt zijn om onder erbarmelijke werkomstandigheden en zonder leefbaar loon onze kleren te produceren. De ondertitel ‘Made by Humans’ doelt erop dat de producten die door mensen gemaakt zijn, niet verkocht zouden moeten worden voor onmenselijke prijzen.

ARMEDANGELS is intussen uitgegroeid tot een kledingmerk met een volledige collectie voor mannen en vrouwen, waarbij kwaliteit en tijdloos design voorop staan. Door een toenemend bewustzijn bij ons als consument maakt het merk in Nederland een mooie groei door.

Bij Fair and Share in Kampen is Armedangels op de juiste plek. Het past perfect in de combinatie met de modieuze tweedehands en vintage kleding. Door steeds wisselende collectie is er altijd weer iets nieuws te ontdekken. En met de tussen-collecties hangt er altijd wel wat nieuws van Armedangels in de winkel.armedangels fair trade kleding

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren