Beeswrap

Beeswrap werd in 2012 herontdekt door Sarah Keack uit Vermont. Ze begon met de vraag waarmee veel gezinnen en thuiskoks geconfronteerd worden: hoe kunnen we plastic in onze keuken elimineren ten gunste van een gezondere, duurzamere manier om ons voedsel op te slaan? Ze ontdekte deze verloren traditie en goot het in een nieuw jasje. Door organisch katoen met bijenwas, organische jojoba-olie en boomhars te mengen, creëerde ze een wasbaar, herbruikbaar en composteerbaar alternatief voor plastic folie.

Lunchwrap.

Bee’s Wrap is gemaakt van GOTS-gecertificeerd biologisch katoen, duurzaam bijenwas, biologische jojoba-olie en boomhars. Deze combinatie van ingrediënten creëert een kneedbare voedselomslag met natuurlijke antibacteriële eigenschappen die steeds opnieuw kunnen worden gebruikt.

Gebruik de warmte van je handen om Bee’s Wrap rond een stuk voedsel of over een kom of ovenschotel te wikkelen. Wanneer de Bee’s Wrap binnen enkele seconden afkoelt, blijft de verpakking dicht. Gebruik de bijenomslag om kaas, groenten, brood, fruit, verse kruiden en gebakken producten te verpakken. Bee’s Wrap wordt niet aanbevolen voor gebruik met rauw vlees.

Was de bijenomslag in koud of lauwwarm water met een milde afwasmiddel. (Vermijd warmtebronnen, zoals heet water en magnetrons, want dan smelt de bijenwas.) Laat aan de lucht drogen, vouw hem op en bewaar hem in een lade of in een mand op het aanrecht. De bijenwas en jojoba-olie hebben antibacteriële eigenschappen die helpen om uw voedsel vers te houden. Daarom kun je de Beeswrap keer op keer opnieuw gebruiken.

Beeswraps zijn er in verschillen de formaten. Om bijvoorbeeld kaas of zelf een heel brood in te verpakken.